lauantai 12. helmikuuta 2011

Pilkettä silmäkulmassa ja Kevättä rinnassaTänään aamulla startattiin täältä Nurmeksesta taas pitkästä aikaa kohti Hirvivaaraa. Anu oli jo jonkin aikaa kysellyt minua käymään ja ajamaan koirilla, mielessään Metsäkartanon SM sprintti, joka pidettäisiin Rautavaaralla 26.-27 helmikuuta. Emmin aluksi ilmottautumista kisaan, koska oma selkäni oli ollut taas kipeä pitkän aikaa. Mutta tänään sitten päätin lähteä kokeilemaan valjakolla ajoa, josko kuitenkin lupautuisin kisaamaan?

Kamu oli samaa mieltä aamusta alkaen, ettei häntä saanut unohtaa kotiin! Koira ja kamera mukaan, ja eikun matkaan. Aurinko paistoi niin kauniisti, että olipa mukava opetella uuden objektiivin käyttöä tällaisessa säässä. Kirpakka pakkasilma kuitenkin kipristeli sormiä ja naamaa, joten mitään tuhansia kuvia ei tullut otettua. Kamu sen sijaan tykkäsi juosta villinä ja vapaana koiralauman tohinoissa mukana.
Myös veljeni ja hänen serkkunsa saivat ensikertaa kokeilla koiravaljakko kyytiä ja hymyileviä suita oli ilo katsoa! :D

Sitten suunnittelemaan minun valjakkoani 15km matkalle... Kamu jäi häkkiin parin mummon ja pennelin kanssa odottamaan kun me Anun kanssa lähdimme isommilla 12. koiralla matkaan. Valjakossani juoksivat johdossa Pono ja Magda, keskellä ensin Tähkä ja Kara, tullessa Tähkän paikalla Hugo. Takaparina sitten Maxim ja Kajsa. Mahtava reissu mahtavassa kelissä, koirilla oli intoa ja vauhtia. Mikä ihana yllätys, kun sai katsoa kun omassakin valjakossa juoksi useampi Kamun viimekesäinen leikkikaveri! ;) Suurin ihme tässä oli, että lenkillä oli niin mukavaa, ettei selkä muistanut pilata tunnelmaa, vaikka kuinka yritin keikkua mitä kummallisimmissa asennoissa myödäten mutkia.

Sain ihan hyvän tuntuman Ponoon, Magdaan, Tähkään ja Maximiin, joista kooskuu sprintti valjakko Metsäkartanolle muutaman viikon kuluttua. Ja Kamu pääsi vielä pienelle lenkille juoksemaan kavereiden kanssa auringonpaisteeseen ja minä kuvia räpsimään. Kerrassaan mukava reissu!

Lisää kuvia päivästä > www.pkcollie.kuvat.fi

0 kommenttia: