lauantai 28. tammikuuta 2012

Hetken tuntuu jo talvelta

Viikonloppu on alkanut hurmaavan kauniilla säällä! Pakkanen on kiristellyt yli kahdessakymmenessä asteessa ja aurinko on pilkistellyt meidän iloksemme taivaalta. Perjantaina käytiin Kamun kanssa iltapäivälenkki heti koulun jälkeen, kamera mukana. Taivas oli vaalean violetin ja punaisen sekoitus. Koiran turpakarvat menivät kauniisti huuruun lenkin aikana ja kuvista tuli kauniin tunnelmallisia. Oli ihana vain kävellä pitkin teitä, kuunnellen kuinka pakkaslumi narisi kengän pohjissa ja aurinko painui mailleen...

Viime viikonloppuna olimme Kamun kanssa käymässä Anun luona Hirvivaarassa. Alaskanhuskylauman keskellä oli vilskettä ja vipinää. Kamu kävi aikamoisilla kierroksilla, ja otettiin ihan rauhoittumisharjoituksia, jotta koira muistaisi taas kuinka suuressa laumassa käyttäydytään. Koville se Kamulla otti, ettei saanut hillua muiden seassa vaan piti ensin rauhoittua, mutta seuraavana päivänä alkaoi jo pikkihiljaa tavat muistua mieleen.
Sain kokeilla Kamua neljän koiran valjakkoo. Tietysti laitoin sen ensin taakse ja kokeneemmat koirat johtoon. Kamu kuitenkin tempoi sellaista vauhtia takana että oksat pois, ollen sitä mieltä ettei takana juokseminen ollut mitään hauskaa. Siirsin koiran eteen Stegon kanssa ja homma oli selvä. Kamu juoksi oikein mallikkaasti liina kireällä koko viiden kilometrin matkan.

Sama toistoi myös sunnuntaina. Koira toimi johdossa edelleen oikein mallikkaasti, eikä oikein edes väsähtänyt viidestä kilometristä:D Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua, niin vetotreeniä kuin muistutella koiraa kuinka rauhoitutaan. Alla muutamia kuvia pakkaspäiviltä ja reissusta.

0 kommenttia: