tiistai 9. lokakuuta 2012

Sosiaalista sosialistamista

Pieni Kefe on nyt asustanut melkein kolme viikkoa meidän kanssa ja pennusta on tullut erittäin kivan oloinen pieni belginalku. Nämä ensimmäiset viikot ollaankin ahkerasti tavattu muita koiria, ihmisiä ja eläimiä. Pikkukaveri on reipastunut silmissä, joka on tosi tosi tosi hieno asia!

Pari viikkoa sitten käytiin ekan kerran tallilla, jossa pestiin Kefe kanssa yhdessä heppa seuraavan päivän kisoja varten. Poika oli ensin ihan ihmeissään, että mitä ihmeitä nuo isot nelijalkaiset otukset ovat? Ensin piti vähän öristä mamman jalkojen juurella, kunnes asia oli sillä kuitattu ja poika veteli jo sikeitä minun pestessä hevosta.
Seuraavana aamula herättiin jo aikaisin ja lähdettiin katsomaan seurakisoja, joissa oma heppa pärjäsikin hienosti sijoittuen hopealle HeC luokassa. Ei hassummin ensimmäisiksi kisoiksi 4-wee pollelta;) Mutta Kefe matkusti hienosti autossa kisapaikalle ja oli oikein reipas koiranpentu koko päivän. Hevosetkaan ei enää vierastuttaneet juuri ollenkaan ja autossa pikku K otti sikeitä aina kun sinne hänet laitoin. Tuosta autosta on tullut Kefen mielestä hirmuisen ihana paikka, siellä se nukkuu ja on rauhassa aina kun vain autossa on ja hakeutuu joskus itsekkin autolle kuin väsymys alkaa painaa.

Viime viikolla kävimme ensimmäisissä hakutreeneissä. Kamu söhläsi maalimiesten kanssa ihan urakalla! Ilmaisun aikana löysi toisen maalimiehen ja merkkaili puihin ja oli niin töttöröö kuin voi vain olla. Kyllä olis tehny mieli hakata päätä puuhun ja laittaa koira takasin autoon, vaan tehtiin vielä helppo piilo loppuun, ettei koiralle jäänyt sellaista fiilistä, että hän saa törttöillä niinkuin huvittaa!
Kefe oli reipas myös, tehtiin pennulle ihmisrinki. Eli noin viisi ihmistä maahan kyykkyyn ja pennulle nakkia huiviin joka puolelta. Hyvin alkoi Kefe ymmärtää, että ai nää on kivoja kavereita kun tulee herkkuja.

Torstaina 4.10.2012 lähdimme pikkumustan kanssa eläintenpäivän kunniaksi koirakulkueeseen, tällä kertaa aivan kahden. Ajattelin, että pennun on hyvä saada kontaktia ihmisiin ja koiriin välillä vain minun kanssani, joten Kamu jäi kotiin huilimaan. :) Voi että miten olin ylpeä pojasta, joka jaksoi isojen koirien kanssa reippaasti koko kulkueessa ja oli niin rohkea ja hieno.<3

Vielä viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä mainittakoon Kennelkerhon sunnuntain talkoot, jotka toimivat erinomaisena sosialistamis tilanteena Kefelle. Paikalle saapui kymmenkunta ihmistä kasaamaan talvivarastoa agiesteille ja muille tavaroille ja Kefen lisäksi kaksi miltein saman ikäistä pentua! Kefe leikki alkuun 8 viikkoisen bortsun kanssa rauhallisesti ja hillitysti, kunnes sai seuraa viikon vanhemmasta saku nartusta. Ninjalla ja Kefellä oli hirmuiset leikit ja temmellykset kolmen tunnin ajan, eikä unta illalla tarvinnut houkutella pikkumiehen. Kerrassaan hienosti meni junioreiden leikit, eikun vain uudelleen joku päivä!

Tässä oli taas laiskan ihmisen blogi postaus. Kaikki tapahtunut samalla kertaa yhteen postaukseen! ARGH! :D Mutta Ensi viikolla on syysloma ja koirien kanssa ehtii taas touhuta. K-team on lähdössä Joensuuhun lauantaina vetämään hirrrrmuiset toko treenit Chakan ja Staran luo. Toivottavasti mukaan tulee paljon ihQuja valkoisia!

0 kommenttia: