sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Agiliitoa ja tottelevaisuutta

Lähdettiin poikien kanssa kentälle treenaamaan agia ja vähän tottistelemaan. Sää oli aika lämmin treenille, joten en hyppyyttänyt kuin 30-40 cm esteitä. Kehvelille tein erikseen vähän helpompia juttuja, koska poitsu ei paljon näistä agihommista älyä (Ihan ku minä tai Kamukaan!) vielä:) Kehvelille otin muutaman hyppyesteet 30 senttisinä ja hieman ohjausta harjoiteltiin, että miten hoksii kääntyä. Hienosti älysi ja sai pikkusen jo venkslata kulmasta ohjaamista. Koira hyppäsi kivasti jo miniesteitä. Intoa tuli omistajaankin kun pussi ja putki luonnistui hienosti ja puomilla mentiin varmoin askelin. Mitenhän tässä malttaa odottaa ensi kuun agivalmennusta?

Kamuttimen kanssa otettiin radan pätkää ihan koiran mielenvirkistämiseksi. Agility ei koskaan tuu olemaan Kamun kisattava laji, ihan vaan mielenpiriste. Kivasti poika tykitteli esteitä ja jahtasi palloa palkaksi. Innostuin lopuksi ottamaan vähän tottista pk-tyyliin. Hyppynoutoa A-esteellä ekaa kertaa! Ja hienostihan se meni lisäkäskyä lukuunottamatta koiran palatessa kapulan kanssa. Keli oli kuuma ja oltiin just treenattu agiliitoa, se näkyi koiran vireessä. Kielipitkällä otettiin loppuun ruutua ja harjoiteltiin ohjatun noudon saloja. Hienosti jaksoi matalammallakin vireellä tehdä!

Lopuksi myös Kefe tokoili alokasluokasta liikkeestä seiso ja maahan, luoksetulon ja estehypyn. Kaikki oli 10 arvoisia suorituksia ja kylläpä oli ohjaajalla hymy herkässä! Menis vaan parin viikon päästäkin noin hyvin!
0 kommenttia: