maanantai 9. syyskuuta 2013

Pitkästä aikaa tottistreeniä

Välillä vähän treenikuulumisiakin, ettei mene tämä blogin pitäminen vain pelkäksi tulospäivitykseksi. Tänään lähdettiin poikien kanssa tottistreeneihin. Oltiin sovittu aiemmin, että treenataa maanantaisin (aina kun porukka ehtii) tottista ja sen jälkeen jotain maastolajia. Tänään saavuttii Hennan kanssa kentälle aiemmin kuin muut ja treenattiin vähän sitä sun tätä. Otin Kamun kanssa tottiksen hypyt suurimmalla kapulalla (enhän mä tienny et alokkaassa on paljon pienemmät kapulat ja et se mahdoton järkäle tulee vasta voittajaluokan tasamaanoudossa!) ja hienosti poika teki kaiken. Vahvistelin eteentuloa sillä varjolla, kun kerta ihmeellisesti toi kisoissa kapuloita sivulle.

Hienosti meni Kamulla myös seuraaminen, joten otin Kehvelin vähän leikkimään vähän kaikenlaista kentälle. Hioin seuraamista naksuttimen kanssa ja otin muutaman noudon, jotta saataisiin liikkeeseen sitä kaivattua varmuutta. Kefe teki oikein iloisesti ja kauniisti. Henna joutui lähtemään, joten jäätiin koirien kanssa kentälle kolmestaan odottelemaan muita treenikavereita. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja otin vähän tokojuttuja. Kamulle ruutua, tunnari ja kaukoja. Ruutu ja kaukot meni tavanomaisesti superpalkoilla oikeasta suorituksesta. Sitten siirryin tunnariin ja helpotin liikettä siten, että seisoin itse metrin päässä kapuloista niin sanotusti tukena koiralle. Kamu lähti varmana kohti kapuloita ja haisteli. Haisteli tarkkaan ja toi oman jopa kolme kertaa! Liike on selvästi alkanut mennä koiran tajuntaan ja hyvä niin.

Birgit saapui kentälle collieidensa kanssa ja otettiin kokeenomaisesti tottisosuudet. Kamu ei ole juuri BH kokeen jälkeen tottista tehnyt, joten "vanhasta muistista" tehtiin. Ilman kisajännitystä ja hyvällä tatsilla kaikki sujui kuin rasvattu. Eipä paljon poika välittänyt edes laukauksista. Niinpä saatiin vielä Teija mukaan porukkaan ja siirryttiin metsään tekemään esineruutua.

Sää oli tänään tyyni ja haasteellinen. Metsässä oli liikkunut jos jonkinmoista sienestäjää ja koko metsikkö oli kaikenlaisten hajujen vallassa. Kamu nosti ensimmäisen esineen alkuvaikeuksien jälkeen hyvin. Koiralla oli sellainen vauhti päällä, että herkästi lähti vähän liian kauas, mutta vielä loput kaksi esinettä löytyi hienosti.

Lopuksi vielä Kefelle harjoitus. Olen tehnyt todella vähän esineruutua pikkumustan kanssa, suunnilleen vain piilotellut satunnaisesti metsään jotain ja kehunut kun merkkaa edes vähän. Tänään tehtiin pari helppoa esinettä, jotka koira näki piilotusvaiheessa ja pääsi sitten hakemaan noin 20 metrin päästä. Ainakaan intoa ei Kefeltä puuttunut.

Oikeastaan vähän harmittaa se, ettei täällä meilläpäin voi kovin aktiivisesti treenata mitään pk-lajia. Viestiin ja hakuun tarviis aina apumiehiä. :/ Mietinkin tuossa, että niinköhän mun pitäis alkaa noita jäljelle opettamaan, niin pääsis treenaamaan yksikseenkin aina.

2 kommenttia:

jaana kirjoitti...

hei voisiko saada postausta vepe:stä kuvien kera

Ronja kirjoitti...

Onnistuu varmasti:) Meidän vepe kausi on lopuillaan, joten voisin tehdä yhteenveto postauksen tämänhetkisestä osaamisestamme:)