tiistai 24. maaliskuuta 2015

Treenivideoita pitkästä aikaa

 

 Oltiin eilen Suvin ja Zoomin kanssa taas treenaamassa. Sää oli kaunis mutta todella tuulinen ja oman haasteen treenaamiseen toivat kentällä juoksevat fasaanit ja lähellä lentelevät varikset. No, ollaan iloisia näistä luonnon järjestämistä häiriöistä. Hyvä sää ja puitteet ovat ajaneet koiraihmiset liikkeelle ja saimme taas iloksemme huomata, miten moni treenasi koiriaan lähistöllä. Kamu oli taas tavalliseen tapaansa todella energinen. Tänä vuonna olen huomannut, että sen energiataso on taas noussut ja koiraa joutuu jopa vähän väsyttämään ennen kuin keskittyminen on täysin treenattavassa asiassa.

Nyt ongelmia on ilmennyt ohjatussanoudossa. Koira on menossa niin hurjana kapuloille, että merkille pysähtyminen on sille miltein mahdoton tehtävä. Olen treenannut pelkkää merkkiä ja antanut kapuloiden olla taustalla häiriönä, katsotaan tuottaaako tämä koskaan tulosta. Myös seuraaminen näyttää karmealta kun sain Suvin kuvaamaan meitä videolle. Koira edistää ja poikittaa sen minkä ehtii. Nyt suunnitelmana on puuttua tähän tiukemmin, lyhennän seuraamispätkiä ja palkkaan vain oikeasta asennosta. Tätähän minä oon tehnytkin, mutta nyt tarkemmin. Takapäänkäyttöä pitäisi saada työstettyä eteenpäin. Onko teillä vinkkejä poikittamisen poistamiseen? Joskus saattaa tulla jokin uusi idea lukijoiden kesken.

Zeta menee jo ihan kivasti kunhan koira keskittyy hyvin. Tässä videopätkä siitä. Huomenna vuorossa treenaamista valkkareiden kesken kun mennään harjoittelemaan vähän rotumestiksiä silmällä piäen. Erja ja Katariina tulevat koirineen Heurekalle ja meillä onkin Teijaa lukuunottamatta koko joukkue kasassa.
 


Mitä mieltä olette treenivideoista? Haluatteko niitä useammin?


0 kommenttia: