tiistai 5. toukokuuta 2015

Oikeat Omegat, Enemmän Elämää

Vesipelastuskausi kolkuttelee jo aivan ovella. Suurin muutos treeneihimme on varmasti suolainen merivesi. Minua hirvittää jo etukäteen mitä se tekeekään koiran iholle ja turkille? Luulen, että Kamu pääsee ainakin tulevana kesänä huonosta tavastaan, nimittäin veden juonnista uimisen aikana. Toinen asia, joka on pistänyt silmään on anturoiden kunto. Jouduin jättämään hiekkakentällä treenaamisen kokonaan, koska koiran tassut kärsivät siitä liikaa. Suolatut ja hiekkaiset tiet verottivat anturoita viime talvena niin, etä nyt ne ovat arat aukeamaan todella helposti. Tätä kaikkea miettiessäni ajattelin lisätä Kamun ruokavalioon öljyä. Selailin eri valmistajien tuotteita töissä ja kotona, kunnes Oriolan messuilla vakuutuin Nutrolin ständillä, että voisimme lähteä yhdistämään kahta öljyä Kamun kovimmalle treenikauhdelle. Minulla oli jo aiempaa kokemusta Nutrolinista, joten ei tämä mikään hyppy tuntemattomaan ollut.

                                                                                              Otin teille kuvan Kamun kuivista ja huonokuntoisista anturoista samana päivänä kun aloitimme Nutrolinin.

Sain Nutrolinilta hyvän ja kattavan palvelun, sekä paljon apua aktiivisen koiran ruokavalion viimeistelyyn. Päätimme lähteä kokeilemaan Nutrolinin Iho&Turkki öljyä Kamulle niin sanotusti koko aikaiseksi ravintolisäksi, silmällä pitäen anturoiden kuntoa ja tulevaa vepekautta. Tuossa lajissa kun kastuu ja kuivuu vuorotellen. Vesipelastus on kuitenkin myös fyysiselle jaksamiselle rankka laji, joten kisa- ja treenikaudeksi Kamu saa lisäksi vielä Nutrolin Sporttia, joka edesauttaa koiraa välttämään rasituksesta aiheutuvia tulehduksia ja auttaa jaksamaan vaatiassakin suorituksessa.

Sportti aloitettiin nyt samaan aikaan kuin Iho&Turkki-öljykin, sillä sitä tulisi antaa jo muutamia viikkoja ennen lepokauden päättymistä. Sportti sisältää runsaasti tulehdusta vaimentavia kalaöljyn omega-3-rasvahappoja sekä solukalvoja suojaavia antioksidantteja: E-vitamiinia ja astaksantiinia. Toivotaan, että tuleva treenikausi on antoisa ja vältymme suuremmilta tapaturmilta.

Solukalvot tarvitsevat energiaa ja rasvoja uusiutukseen ja pysyäkseen läpäisevänä ja elinkelpoisena. Kun koiran iho, turkki ja anturat ovat kunnossa, voi varmasti uskoa, että sisäisesti eläin voi hyvin. Kamu reakoi nopeasti mahallaan ja karvanlaadulla moniin eri asioihin ja se onkin ollut hyvä mittari koiran terveydelle. Mielenkiinnolla jään odottamaan, saavatko anturat tästä parempaa elinvoimaa. 

Syötättekö te lisäravinteita koirillenne? Mitä muutoksia olette terveydessä ja hyvinvoinnissa havainneet?

7 kommenttia:

Henna kirjoitti...

En tiedä mitä Kamu syö, mutta sinkki ja ihan puhdas lohiöljy voisivat olla kokeilemisen arvoisia juttuja.

Meillä on pysynyt koko "paketti kasassa" hyvin rasvaisen ruuan ja lisäravinteiden kanssa. Meillä koirat syövät pääosin siis vain raakaruokaa ja vitamiinit purkista (sinkki, D, E, merilevä, lohiöljy).

Ronja kirjoitti...

Kamu syö tätä nykyä RC Gastro Intestinalia. Mahaongelmia oli vuonna 2013 aika paljon, silloin siirryttiin barffilta kokonaan pois. Nykyään tuolla maha ollut niin hyvässä kunnossa, etten varmaan ala enää vaihdella. Nyt ei oikeastaan kestä raakaa juuri ollenkaan. Kamu saa nappulan lisäksi tosiaan nyt noita öljyjä ja sit MultiDogin vitamiinilisää. Lohiöljykuureja on saanut myös aika säännöllisesti.

Ennen ei anturavaivoja ollut, mutta ilmeisesti täällä kaupungissa nyt ärtyi tuosta vesikelistä (kun ei oikein talvea ollut).

Tiina kirjoitti...

Meillä vedetään aika samlla kaavalla kuin Henna, tosin kuivaraksuja menee lenkkinameina ja osana ruokaa ehkä puolet-vajaa kolmannes. Sinkki, D, rasva ja rasvahapot piti puudeleiden tassut kimmoisina muutaman viikon kamalinta jaksoa lukuunottamatta, jolloin käytiin vähän rapsakamman anturan puolella. Silloin oli loskaa, hiekkaa ja suolaa kaikkialla. Nutrolinille ei ole ollut mitään käyttöä, koska valtaosa niistä on kasviöljyjä, joista koira ei itse asiassa edes saa oikeita rasvahappopalikoita.

Mirandaa kirjoitti...

Meillä Eka on vetänyt koko sen ajan kun miellä on ollut niin nutrolin iho&turkki öljyä ja silti tolla on ihan kuivat tassut, saa rasvailla jopa nytten niitä. En tiedä miksi syötetään ruuan kanssa vieläkin, ehkä siitä kumminkin jotain hyötyä on :D Mitään muuta extraa tuo ei taidakkaan saada ruuan seassa...

Unknown kirjoitti...

Meillä syödään raakaa ja koirilla lisänä sellainen ihan Hinnitädin ikioma ölysekoitus (eli lohiöljyä, auringonkukkaöljyä ja pellavansiemenöljyä sekaisin). Öljyä ei syödä päivittäin vaan aina kun haperopää omistaja sitä muistaa lisätä. Niin ja tietty vähän päivän lihan mukaan, jos syödään lohta, en lisäile siihen enää mitään lohiöljyä. Lisänä on myös purkista vähän lisäravinteita ja merilevää.
Meillä tassut on melko kovalla rasituskella ympäri vuoden (vetolajien takia ja tietenkin kaikki lätäköt ja ojat pitää kahlata läpi kesän), mutta *kop kop* hyvin on kestänyt molempien tassut. Olisiko viime talvena yhden kerran tullut pieni hiertymä Kiksin anturaan kun vedettiin turhan jäähileisellä pohjalla.

Jenny kirjoitti...

Voisinki ihan huvikseni pestä Tuikun jalat ja katsoa, miltä ulkokoiran polkuanturat näyttävät. Sen tiedän, että sinne pari talvea takaperin tuli pienet paleltumat, mutta muuten pitäisi olla ookoo. Meillä menee myös sinkki purkista, sekä Möllerin öljy, uskoisin niiden auttavan ja riittävän, ellen nyt anturoista löydä jotakin ongelmaa :)

Ronja kirjoitti...

Katsotaan nyt mitkä keinot otetaan käyttöön jos ei ala paranemaan jalat. Ei raakaruuan aikaan tällaisia ongelmia ollut, meillä tosin oli silloin talvella luntakin eikä vain vesisadetta. :) Sinkki tulee tuosta ruuasta, sekä lisänä vielä purkista, joten se asia lienee kunnossa.