sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Minilomaa odotellessa


Ensi Keskiviikkona tämä karavaani pakkaa kamat autoon ja Nissanin keula suuntaa kohti Pohjois-Savoa pitkästä aikaa. Koirat lähtevät mukaan ja luvassa on paljon mukavaa aktiviteettia. Helatorstaina vietämme veljeni rippijuhlaa ja Roki pääsee näkemään paljon juhlavieraita ja uuden koirakaverin, nimittäin äitini sakemanni tytön joka on vain hieman Rokia nuorempi. Koirat pääsevät varmasti leikkimään yhdessä ja ehkäpä uimaankin jos kelit vain ovat yhtä hyvät mitä sääennuste lupailee.

Tänään kävimme pitkästä aikaa juoksemassa ja Kamu pääsi valjaisiin ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Hienosti poika muisti vetämisen salat ja sai kummasti minua huonokuntoista raahattua perässään. Lenkki ei ollut mikään pitkä, mutta sitäkin reipastahtisempi. Kamu veti niin hienosti ja muisti hyvin suuntakäskyt risteysalueella. Koiria tuli vastaan neljä ja jokainen niistä ohitettiin hienosti. Viimeisen labradorin kohdalla uskalsin Kamun antaa mennä liina tiukalla edellä koko ohitustilanteen ja hiensoti poika sen hoisi. Näköjään työmoodi sattui olemaan täysin kohdallaan.

Illalla nautimme vielä kauniista auringonpaisteesta ja houkutus lähteä pyöräilemään vei voiton. Otin Rokin ensimmäistä kertaa pyöräilemään kanssani. Ensin mentiin kävellen taluttaen pyörää ja katselin vähän miten koira reagoi kummaan kapistukseen. Lapsonen käppäili nätisti pyörän sivulla eikä ollut mitenkään ihmeissään tästä kulkuneuvosta. Niinpä sitten hyppäsin pyörän selkään ja kävimme ajamassa pienen lenkin siten, että Roki ravasi hiljalleen pientareen nurmella ja minä ihastelin miten nätisti koira suhtautui uuteen liikuntamuotoomme. Pätevä kaveri!

Ensi viikonloppuna pääsemme toivon mukaan korkkaamaan jälkikaudenkin säiden salliessa ja kokeilemaan myös juoksulenkkejä kahden koiran voimin. Olkaahan kuulolla kun kotiudumme ensi Sunnuntain jälkeen taas blogin äärelle.

Kuinka te pidätte yllä koiran kuntoa kesäkaudella? Kuntoiletteko yhdessä sessen kanssa?

0 kommenttia: