perjantai 10. kesäkuuta 2016

Metsälajeja ja tottistaKaikkien kiireiden helpotuttua ja loman kunniaksi ollaan treenattu koirien kanssa joka päivä jotakin pientä. Eilen oltiin taas jäljellä ja esineruudussa. Tein Kamulle jäljen pätkän taas illalla metsään. Yhteensä pituutta tuli noin 150m ja jäljellä oli viisi esinettä. Tällä kertaa jälki vanhettui suunnilleen tunnin ja namit oli jätetty kokonaan pois. Tallasin jäljen alun huolella ja päästin koiran janalle noin kymmenen metrin päästä jälkeä. Kamu nosti jäljen todella hyvin mentyään ensin luotisuoraan janalla.

Tällä kertaa Kamu oli rauhallisempi jäljellä ja keskittyi myös esineiden ilmaisuun. Selkeästi koira palkkautuu niin hyvin jäljen ajamisesta, ettei mitään herkkuja sinne kannata enää ripotella.

Illan päätteeksi otin Kamulle vielä esineruutua. Harjoituksen teemana oli suoremmat pistot. Pojalla vaan on niin hemmetillinen vainu esineelle että suunnittelin tämän harjoituksen vähän tyhmästi. Olin laittanut ruutuun viisi esinettä joista kolme oli takalinjalla ja kaksi aika keskivaiheilla. Suorilla pistoilla olisin halunnut harjoitella sitä, että koira irtoaa takalinjalle asti mutta nyt Kamu sai hajun lähempänä olevista esineistä ja toi ne ensin. Näinhän sen pitääkin tietysti toimia mutta minun ideani oli vähän lyhytnäköinen. Sain kuitenkin lopuilla kolmella esineellä kivat pidemmät irtoamiset.

***
Tänään oli vuorossa tottista ja teemana seuraaminen. Kamun seuraamisen olen opettanut niin huonosti että sen korjaaminen tuottaa harmaita hiuksia. Siispä ollaan keskitytty hauskanpitoon ja pikkuhiljaa opetan tekniikan koiralle uudelleen. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty.

Roki sen sijaan on niin hieno. Kuvasin teille vähän videonpätkää koiran työskentelystä. Olen vihdoin saanut kanavoitua koiran loputonta energiaa oikeaan tekemiseen ja saanut sille todella hienon motivaation tehdä seuraamista. Vauva alkaa olla seuraamisen osalta aika valmis paketti kohta kisakentille.

0 kommenttia: