perjantai 28. lokakuuta 2016

Laserterapia tutuksi
























"Miksi laserterapiaan?
Eläinlääkäri voi suositella laserterapiaa, jos koirasi kärsii esimerkiksi nivelrikosta, rasitusvammoista tai tulehduksista. Nivelrikkopotilailla laserterapia auttaa ylläpitämään liikkuvuutta ja toimii tukihoitona lääkkeellisen kivunlievityksen lisäksi. Oikein käytettynä laserterapialla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia. Se ei vahingoita koiran kudoksia eikä kuormita lemmikksi elimistöä. Lyhyen hoitokerran aikana koirasi aistii hellää ja rauhoittavaa lämpöä ja hoidon vaikutukset alkavat nopeasti.

Miten laserterapiaa annetaan?
Yksi hoitokerta kestää yleensä alle kymmenen minuuttia eikä vaadi koiran rauhoittamista. Laserterapiaa suositellaan 3–6 hoitokerran sarjoissa, ja useimmat potilaat tulevat hoitoon mielellään opittuaan yhdistämään hoidon ja hyvän olon. Kroonisista vaivoista kärsiville potilaille suositellaan hoitosarjan jälkeen ylläpitohoitoa kerran kuussa. 
 
Miten laserterapia toimii?
Terapialaser tuottaa laservaloa, joka kulkeutuu koiran kudokseen vahingoittamatta sitä. Se saa kudoksissa aikaan biologisen vasteen, joka nopeuttaa paranemista ja vähentää kipua ja tulehdusta." 























Työni puolesta minulle on annettu vastuulle laserlaitteen käyttö-ohjeiden ja huoltojen ylläpito ja kaikki tiedotus laitteeseen liittyen. Hoitomuotona laserterapia on vasta tullut Tammistoon ja nyt me kaikki innokkaasti tutustumme laitteeseen ja opettelemme käyttämään sitä hyvin. Minulle laserterapia on hoitomuotona ollut ennestään tuntematon ja nyt olenkin mielenkiinnolla etsinyt siitä lisää tietoa ja eilen pääsin ensimmäistä kertaa laitteen pikaiseen käyttökoulutukseen.

Otin Kamun töihin mukaan, koska faskiahieronnassa aiemmin oli käynyt ilmi, että koiralla oli jumeja alaselän ja lapojen seudulla. Laserhoito käy myös aktviiviselle koiralle ennaltaehkäisevänä hoitomuotona ja auttaa lihaksia palautumaan esimerkiksi raskaasta urheilusuorituksesta.

Laserhoito on erittäin nopea tehdä ja yhden hoitokerran aikana koirasta voi hoitaa maksimissaan neljää eri kohdetta. Kamulla keskityin alaselkään ja oikeaan lapaan. Hoidon ajaksi koira rauhottui ja oli paikallaan aivan kuin nauttien laitteen antamasta lämmöstä. Innolla jään odottamaan muutaman hoidon jälkeen näkyykö koirassa mitään muutoksia, vaikkei varsinaisia kipukohtia olekkaan.

Jos sinulla on kokemusta kyseisestä hoitomuodosta esimerkiksi nivelrikkoisen koiran kanssa, kuulen mielelläni tarinoita!

0 kommenttia: