perjantai 18. elokuuta 2017

Treeniä ringissä ja ilmanLoman viimeinen viikko lähenee vauhdikkaasti loppuaan ja paljon on ehditty tekemään. Fysiikan kertaaminen ja laskeminen ja lähtenyt hyvällä mallilla liikkeelle ja koiratkin ovat saaneet tasaisesti huomiota treenien ja lenkkien merkeissä.

Kamun kanssa ollaan koko kesä menty canicross tyyliin hölkkälenkkejä ihan omaksi iloksemme ja liikunnan ylläpitämiseksi. Pojan kanssa on niin helppoa juosta kun se kuuntelee ja osaa ohittaa vastaantulevat mallikkaasti. Vaikka meinasinkin saada sydänkohtauksen niin juoksimme eilen kolme kilometria jo reilusti alle viidentoista minuutin.

Tiistaina kävimme Heurekalla Saran ja Kiteen kanssa treenaamassa ja harjoitusten aiheena oli paikallaolo ja luoksetulo (överi)häiriössä. Kide teki tätä harjoitusta ensimmäistä kertaa edellisellä treenillä ja vitsi miten huima kehitys oli likalla tapahtunut alle viikossa. Näin ne vaan levossa ja tauon aikana opitut asiat tallentuu sinne mieleen.

Harjoituksissa on siis tarkoituksena tehdä koiralle aivan liioiteltuja häiriöitä esimerkiksi paikallaoloon. Meillä oli käytössä kartioita, noutokapuloita, keppeja, palloja ja leluja. Koira laitettiin käskyn alle ja häirikkö alkoi häiritsemään ympärillä. Jos koira nousi niin ohjaajan oli oltava todella nopeasti antamassa jokin entuudestaan sovittu "kieltosana", vaikkapa matalalla äänenpainolla "ohhoh". Näin koira saa heti palautteen epäonnistuneesta suorituksesta, ei kuitenkaan mitään varsinaista rangaistusta. Hyvin menneestä suorituksesta tulee ruokaa ja rauhallista kehumista. Itse vältän naksuttimen käyttöä tässä harjoituksessa, sillä omat koirani vähän virittäytyvät sen äänen kuultuaan. Paikkamakuussahan on tärkeintä luoda koiralle rauhallinen mielentila.Häiriöharjoittelussa häiriön tekijä kutsuu koiraa, heittelee palloja sun muuta ja huutelee erilaisia käskyjä. Tavoitteena on harjoitella todella korkeassa häiriössä ja sellaisiakin tilanteita, mitä tuskin vastaan tulee normaalisti esimerkiksi kokeessa.

Rokilla sujui hyvin paikallaolo ja tehtiin sille kokeeksi myös samanlaista överihäiriötä seuraamisen yhteydessä. Tämä oli hyvä treeni ja sainkin maltettua mieleni liiallisen harjoittelun suhteen. Kun koira kerta toimi niin siihen on hyvä lopettaa. Nyt meillä on vähän suunnitelmia tulevan syksyn varalle, mutta niistä lisää tuonnempana. 😉

Kide harjoittelee kiertoa

Etsijäkoirapuuhat siirtyivät nyt alkeiskurssin myötä treenirinkiin. Treenirinkiin siirtyminen tarkoittaa siis pidempijaksoista harjoittelua seuraavaa kurssia varten, joka on meillä sitten jatkokurssi. Koirakon tulee harjoitella treeniringissä suunnilleen vuosi ennen seuraavalle kurssille siirtymistä, sillä vaatimustaso nousee huimasti. Tänään meillä oli entiseen nähden todella erilainen maasto. Jälki meni metsäpoluilla, kalliolla ja jopa hiekkatiellä. Todella hienosti Roki suoriutui tästäkin, vaikka hukkasi jäljen kertaalleen. Minä olen jo hyvin oppinut koirasta lukemaan kun se ei ole jäljellä tai kun se on saapumassa maalikoiran luo. Hyvä tästä tulee!

Kamu pääsi myös treeneihin mukaan toimittamaan maalikoiran virkaa. Ja hienostihan se meni, jätkä makoili maalissa tyynen rauhallisena ja päästi todella hienosti aloittelevat koirat todella lähelle ilmaisemaan. On se vaan niin luottokaveri. 💗
Alla olevat kuvat puhelinkuvia treeneistä:

Kamu maalissa
 
 
Nyt mentiin vaihtelevassa maastossa

Tyytyväisen oloinen koira


 Mikäs tässä köllötellessä

0 kommenttia: