tiistai 19. toukokuuta 2015

Rotumestaruudet ratkottiin Nivalassa

                                                                               Kamun kanssa Viitasaarella mestaruuksien jälkeen Kuva: Maarit Alanen

Perjantaina startattiin iltapäivällä Katariinan ja Jewelin kanssa matkaan. Olimme varanneet Majoituksen olimme varanneet yhdessä Mirvan ja Maaritin kanssa Viitasaarelta, joten kotimatka olikin sitten noin 100km lyhempi sunnuntaina. Kamu istua nökötti Katsun autossa koko matkan nukkumatta silmäystäkään, liekkö jännittänyt treenikaveri Jeweliä vielä sen verran. Matka sujui hyvin, pysähdyimme Tikkakoskelle ottamaan kasvattajan kyytiin ja samalla moikkaamaan Nelli-mammaa. Uskomatonta miten tuntui, etten ollut äitikoiraa nähnyt kotioloissa moneen vuoteen, ja silti se oli kuin aiemmin vaikka vuosia on tullut jo yhdeksän.

Viitasaaren majapaikka oli oikein viihtyisä Muikunlahden kartano, jossa majoituimme kahdeksi yöksi. Koiria sai huoletta (lukuun ottamatta jäniksiä) pitää vapaana ja ihastella maisemia.

                                                                                                    Kuvasta kiitos Hanna Kankaanpää

Perjantai ilta meni rupatellessa hyvällä porukalla ja aamulla kello soi 05.30 Nivalan kisapaikalla olimme hieman ennen kello yhdeksää, joten päästiin seuraamaan jo alokasluokan kulkua. Koe oli järjestetty todella hyvin, kenttä oli suuri ja hyvin suunniteltu. Päivä oli oikein onnistunut kaikin puolin. Itse jännitin tas pitkästä aikaa koetta todella paljon. Kamu oli jo valmiiksi kierroksilla kehään mentäessä ja oli työ ja tuska saada oma hermorakenne kestämään. Koira nousi harmillisesti seisomaan paikalla istumisessa ja nollasi myös ohjatun, koska meni väärälle kapulalle. Olin jo miltein maani myynyt ja keskeyttämässä koko koetta kun otimme omaan tasoomme nähden niin surkeita arvosanoja (6,7...). Hieman saatiin kuitenkin tsempattua loppuosaan ja niin se vaan ruudusta tempaisi kympin komeasti loppuun. Ihan ei kolmostulokseen pisteet riittäneet, mutta parannusta edelliseen oli havaittavissa. Nyt täytyy päästä epiksiin harjoittelemaan oman mielenhallintaa ja koiralle paljon häiritä. Kesästä onneksi on tulossa monipuolinen.

                                                                                                       Hanna Kankaanpää

Kauan ei ehtinyt harmitella tuota meidän tulosta kun jaettiin palkinnot. Kamu oli EVL valkkareiden kolmas ja meidän huippu Mihela`s joukkuea, jossa vahvistuksena oltiin, oli joukkuekisan hopealla! Lopuksi vielä Mirva kasvattaja plokkasi vuoden 2014 Näyttelykasvattaja tittelin. Hurjasti onnea Mirvalle, ei voi kuin ihailla kasvatustyösi jälkeä.

Sunnuntaina kuvailimme vielä palkintoporsaita Viitasaarella ja otimme hienoja potrettikuvia. Maarit otti myös mielettömän upeita rakennekuvia Kamusta. Kyllä vaan poika on ihan erinäköinen kun saan itse innostaa sitä, enkä heilu kameran takana.

Loppu on pelkkää kuvasaastetta! Luvassa mielenkiintoisia uutisia, pysykäähän kuulolla;)

                                                                                                          Sydän pakahtuu, Kamu kohta 6-vuotta ja Mummi-Jamie kohta 13-vuotta

                                                                                                                                                       Lunaa lukuunottamatta koko joukkue


                                                                                                                                                       Rakennekuvat Maarit Alanen


4 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Oi, miten kauniita koiria! Onnea menestyksestä :) Sun blogi on kokonaisuudessaan tosi upea, liityin lukijaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Kenties uusi koira? ;)

Ronja kirjoitti...

Kiitos kovasti, blogia yritetään parantaa koko ajan. Mukavaa kesää! :-)

Ronja kirjoitti...

Ehkä, ehkä ei. ;) Selviää varmasti pian.