tiistai 15. syyskuuta 2015

Kuulumisia videopostauksen merkeissä


Olen jo pitkään ajatellut, että kuvaan teille joitakin juttuja videolle. Ihan vaan pätkiä meidän treeneistä ja muista touhuista. Koska mulla on vain tuo kännykkä, niin materiaali on erittäin huonolaatuista. Pahoitteluni siitä. Kuvasin ensimmäiselle videolle Rokin noutoharjoituksia ja kirjoittelin muutamia vinkkejä videolle, joita voitte hyödyntää halutessanne. Koira toimi yllättävän kivasti vaikka tehtiin tosi monta toistoa. Kyllähän touhu näyttää ihan pennun höntsäilyltä, mutta niinhän sen vielä pitääkin.Kamun kanssa treenailtiin niitä näitä. Vähän kaukokäskyjä, nutoa ja seuraamista. Pohdiskelin taas omia virheitäni mitä olen tuon koiran kanssa tehnyt väärin ja löysin todistuaineistoa vanhalta youtube-kanavaltani. Seuraavia videoita voitte vertailla keskenään. Ensimmäinen video on kuvattu iltahämärissä, jossa tehdään Kamun kanssa vähän seuraamista. Koira poikittaa ja on todella kankea käyttämään kroppaansa. Tässä kohtaan voin katsoa peiliin, tai oikeastaan kuuden vuoden takaiseen videoon. Nauhalla näkyy räikeästi 15-vuotiaan Ronjan virheet, kun palkka on väärällä puolella (edistää hyvin poikittamista), vartaloavut hirmuiset ja palkkaaminen aivan vinoista perusasennoista. On todella haasteellista lähteä korjaamaan jotain jo opittua, mutta yritetään kuitenkin. Tästä lähtien alan videoimaan treenejä enemmänkin niin näen virheet hieman aiemmin kuin kuuden vuoden jälkeen ja osaan vaihtaa taktiikkaa.


Ja tässä vertailun vuoksi kevät 2010...
Eilen oltiin Rokin ja Lumin kanssa treenailemassa ja leikkimässä Kartanonkoskella. Ilta oli kaunis ja pennuilla riitti virtaa. Matkasimme Rokin kanssa ensimmäistä kertaa bussilla. Vähän poika meinasi saada halvauksen ensin aseman liukkaista lattioista, mutta kokosi itsensä hienosti tajuttuaan kaiken olevan ihan hyvin. Bussissa poika otti rennosti. Pysäkiltä jäätyämme saimme pari hyvää ohitusharjoitusta ennen kuin saavuimme Lumi siskon kanssa suurille nurmikentille. Otin Rokin kanssa kontakti ja seuraamisharjoituksia, sekä uuden isomman kapulan noutoa. Hienosti meni treenit siskon häiriöstä huolimatta.Lopuksi ennen paineja vielä hieman näyttelyharjituksia. Sisarusparvi on ilmoitettu Joulukuussa Helsingin messukeskukseen Puppy Showhun, joten täytyy hieman harjoitella ehkä. Roki malttoi hienosti seisoa, vaikka sisko oli välillä takana ja välillä edessä. Myös juokseminen meni entistä paremmin. Voisin kuvailla tästäkin jotain videonpätkää jos innostun.

Mitäs mieltä olette videopostauksista? :)

7 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Kiva postaus! Itselle kolahti Go Pro postilaatikkoon viikonloppuna ja tarkoitus olisi sen kanssa alkaa leikkimään ja lisäillä välillä videoita myös blogiin 😊

Jenny kirjoitti...

Oi ihanaa! Lisää tällaisia ^_^

Ronja kirjoitti...

Hienoa, eiköhän noita tule kuvailtua joskus toistekin:))

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ensimmäisen videon tapa muistuttaa aika paljon pakkonoutoa :/

Ronja kirjoitti...

Kuinka opettaisit itse kapulan pidon muuten kuin tukemalla leuan alta ja sheippaamalla? Aikamoista pumpulissa elämistä koiralla jos ei kärsi antaa kapulaa suuhun ja pitää kättä leuan alla. Molemmille koirille on opetettu nouto naksuttimella ja on toiminut hyvin, käsi on ollu leuan alla oikean asennon löytämiseksi ja siitä on sitten naksauteltu ja vapautettu palkalle. Kaikki muut noudon osa-alueet koira on hoksannut itse ja pelattu viettien kanssa. Myös pito harjoitukset aloitettiin niin, että koira tarttuu itse kapulaan ja saa naksun jälkeen palkan. Sitten kun into kapulan ottamiseen kasvoi, aloin pitää kättä leuan alla, ettei homma mennyt pureskeluksi. Edelleen homma tehdään positiivisen kautta. Pakottamalla kun ei muuta saa aikaan kun työskentelymotivaation katoamisen.

Chenatah kirjoitti...

Ihan vaan kapulan katsomisesta nosteluun ja sen ajan pidentämiseen..

Anonyymi kirjoitti...

Kukin tavallaan, mutta itsellä lähipiirissä ja meillä koirat koulutettu naksuttimella pelkästä kapulan katsomisesta nostoon ja siitä eteenpäin.