maanantai 22. elokuuta 2016

Ensimmäinen serti ja lisää nenätyöskentelyä


Sunnuntaina 21.8 starttasimme sisarusten kanssa kohti Heinolaa, kaikkien rotujen näyttelyä jossa valkkarit tuomaroi Leif-Herman Wilberg. Päivä oli lämmin ja koirat olivat kieli pitkällä jo ennen kehään menoa. Valkoisiapaimenkoiria oli kehässä vain kahdeksan kappaletta ja tuomarilla tuntui olevan tiukka linja ja nopea tahti jo sakemanni kehää katsellessani. Nopeasti tuli meidän vuoromme ja olimmekin jo kehässä toisen junior uroksen kanssa. Koiraani ei tuntunut kehässä seisominen paljoa kiinnostavan ja koko touhu näytti korvien asennosta päätellen aika vastenmieliseltä. Roki on enemmän toiminnan koira ja ehkä tälläinen kehässä pönötys on hieman tylsää.

Poika kuitenkin yllätti liidellen rinnallani näyttävin askelin itselleen aika makean tuloksen:
"Utmärkt typ & storlek & proportioner. Maskulint huvud. Tillräckligt mörka ögon. Moderat vinklad. Lite kort kors. Rör sig mycket bra. Utmärkt päls. // Erinomainen tyyppi & koko ja mittasuhteet. Maskuliininen pää. Riittävän tummat silmät. Kohtalaisesti kulmautunut. Hieno rintakehä. Hieman lyhyt (risti)selkä. Liikkuu erittäin hyvin. Erinomainen turkki." ERI, JUK1, SA, PU, SERT, ROP !!

Aivan mahtava tulos junnulle, kiitos ja onnea Maarit! Esitin myös Rokin siskon Lumin junnukehässä tuloksella JUN EH, JUK1. Tuomari tykkäsi näyttävistä liikkeistä ja olisi toivonut Lumilta pidempää askelta, muuten tytön arvostelu oli kyllä todella hieno.Viime keskiviikkona meillä oli Nose Work- kurssilla ensimmäistä kertaa ulkoetsinnät. Rokin ja minun lisäkseni harjoituksissa oli mukana vain yksi edistyneempi koirakko, joten ei paljon yksilöllisemmäksi voisi tämä kurssi muuttua. Ympäristö oli Rokille haasteellinen, sillä olimme Tokmannin parkkipaikalla, jossa ihmisiä vilisi ohi koko ajan. Mikäpä olisi ihmisiä rakastavalle nuorelle koiralle sen ihanampaa?

Treeni sujui odotuksiini nähden aivan mahtavasti. Ympäristö häiritsi koiraa hieman, mutta todella hienosti se palasi taas työskentelyn pariin kun oli vähän katsellut ensin ympärilleen. Aluksi Rokilla oli kinkkupastaa rakennuksen seinillä herättämässä kiinnostusta erilaisessa ympäristössä haisteluun. Kun nenänkäyttö oli saatu taas käyntiin etenimme pelkälle hajulle, joka näkyy videolla multasäkkien kohdalla. Palkka tuli jälleen suoraan hajun läheisyydestä. Roki ensimmäisellä kerralla palkan heti haisteltuaan, kunnes pidensimme haisteluaikaa. Selvästi koira on jo hoksannut idean koska hajun löydettyään se merkkaa sen uudelleen kun odotan vain rauhassa.

4 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Vau mikä ulkoasu! Toimii mobiilillakin mainiosti! :)

laura kirjoitti...

Ulkoasu on tosi makee!! Tosi kiva postaus ja hyvin toteutettu! Kiinnostuin kovasti itsekkin tästä touhusta, mielenkiintosta!

Ronja kirjoitti...

Kiitos! :)

Ronja kirjoitti...

Kiitos, Nose Workista tulossa varmasti useamminkin blogikirjoituksia:)