sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Samaa vanhaa uudelleen


Olen taas hieman umpikujassa Rokin rauhoittumisharjoitusten kanssa. Johannan opeilla on harjoituksia tehty ja nyt jossakin vaiheessa huomasin, että koira taitaa ottaa rauhoittumiskäskyn ennempinkin temppuna kuin sellaisena tuumaustaukona mitä toivoin. Pohdittiin asiaa muutaman ihmisen kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että tosiaan koira menee vain haluttuun asentoon ja on liikkumatta, muttei välttämättä ole rauhallinen mieleltään. Koko keho saattaa olla jännittyneenä kuin viulunkieli ja se vain odottaa lupaa vapautukseen. Tällainen toiminta tulee ilmi silloin kun tekeminen on ensin ollut kiihdyttävää ja sitten pitäisi rauhoittua.

Nyt lähdin opettamaan rauhoittumista uudella tavalla. Pidän entisen "käy" käskyn myös meillä varastossa joitakin tilanteita varten, mutta opetan koiralle nyt rauhoittumista alustalle. Alustaa voidaan pitää mukana esimerkiksi treenaissä, jolloin sinne on helppo laittaa koira tauolle. Tämä saattaa olla vähän optimistista vielä Rokin kanssa, mutta aina voi yrittää. Aluksi nyt tehdään alustasta mieluinen juttu ja se tarkoittaa aina rauhallista mielentilaa. Aloitin ensiksi vain pitkillä rauhallisilla silittelyillä ja rauhallisella palkkauksella.Tätä tehdään niin kauan, että koira mieltää alustan hyväksi paikaksi rauhoittua. Ensi kerralla ajattelin ihan vain hieroa ja silitellä sitä nukahtamiseen saakka alustalla.



Kamun kanssa harjoittelemme MEJÄä silmällä pitäen ensi kesän kisoja. Poika jäljestää todella varmoin ottein ja menee kulmatkin jo kivasti. Makuut meinaa porhaltaa ohi aikamoisella kiireellä mutta nyt olen itse merkannut ne selkeämmin puihin pyykkipojilla, joten pääsen reagoimaan nopeammin jos meinaa mennä ohi. Opetan koiran merkkaamaan makuupaikat ihan makuultaan, jottei ne jäisi niin helposti ilmaisematta.  Vaikka metsässä onkin ollut lunta pieni kerros niin olen siitä huolimatta tehnyt verijälkeä ja aina se on ollut yhtä mukavaa.



Videolla tämän päivän jäljen loppuosuus, jolla vauhtia riitti. Palkkana kalkkunankaula.

0 kommenttia: