torstai 18. toukokuuta 2017

Osaan olla kuulemma kiltistikin?


Kuulumisia koirarintamalta pääsykoehöpinöiden jälkeen. Tarkkikurssilla oltiin jälleen maanantaina ja nyt harjoituksen teemana olivat äänet. Sama homma jatkuikuin edelliskerrallakin, kaikki istuttiin loosseissa ja oltiin edelleen toisistaan erillään. Jälleen siirtyminen sisätiloihin sujui Rokilta hyvin ja saatiin kerran jopa näköyhteys erääseen kurssikaveriin. Todella hienosti hoitui tilanne.

Aloiteltiin taas kummallisesti pukeutuneiden ihmisten kohtaamisella. Huput ja sadetakit eivät tällä kertaa hätkäyttäneet Rokia. Hienosti se istua napotti jälleen vähän korppikotka-asennossaan mutta ei reagoinut sen kummemmin.

Muut harjoitukset tehtiin sitten niin, että koirat touhusivat älypeliensä kanssa nameja etsien tai muuten vaan tekivät jotain temppua kun ohjaaja alkoi soittamaan nauhalta ihmeellisiä ääniä. Aluksi tuli satunnaisia kolinoita ja muun muassa roska-auton ääniä. Roki ei näihin reagoinut vaan teki nätisti rauhoittumisharjoituksia ja leikki älypelillään. Saadaan työkaverilta lainaan muutama peli kun kerran kakara niillä viihdyttää itseään näin taidokkaasti.


 Tää on kuulemma melkein se mun korppikotka-asento. Osaan kyl painaa pääni vielä paaaaaljon alemmas!


Loppua kohden äänet vaikeutuivat hieman. Tuli koiran haukkumista, ihmisten ääniä, miehen monotonista käskytystä ja lasten leikkiä. Koirat olivat Rokille vielä ihan OK juttu, mutta mies ja lapset saivat aikaan reaktiota ja minun piti olla tarkkana palkkauksen kanssa. Roki nosti niskakarvojaan ja pöhähteli jonkin verran. Kaikesta huolimatta se pystyi keskittymään välillä peliinkin.

Olen ollut tarkkikurssiin kyllä todella tyytyväinen. Sopivasti onnistumisia, kehitystä ja niitä niin sanottuja tiukkoja tilanteita. Luulen että jatkuvuuden kannalta Rokille olisi hyvä ottaa joku kurssi tähän perään vielä. Tarvitsen itsekin vielä sellaista persiille potkijaa tähän alkuun, jotta tämä kehitys jatkuu.

Jatkettiine eilen kotona ääniraitojen kuuntelemista Youtuben kautta. Kotiympäristössä aika karsean kuuloisetkin mesoamiset olivat helppoa kauraa Rokille ja poika pystyi suoriutumaan annetuista tehtävistä sen kummemmin äänistä välittämättä. Hyvä käytös jatkui iltalenkillä kun jouduimme pysähtymään kaivelemaan kotiavaimia taskusta ja vierestämme käveli hyvin käyttäytyvä labbis. Ihmeekseni Roki tarjosi vain rauhallisesti katsomista ja odotti kauniisti.

☆☆☆

Lauantaina ollaan menossa pitkästä aikaa kehään Rokin kanssa. Minulla on hieman jännitystä ilmassa, sillä tuomarina on saksalainen mies. Ei se auta muu kuin luottaa koiraan ja tehdä parhaansa.

Tänään otettiin kunnon kylpy ja pienet kehätreenit omalla pihalla taltuttaaksemme handlerin jännitystä. Koen itseni jo aika kokeneeksi näyttelyiden kävijäksi, mutta kyllä tuo raikulipoika vaan saa aikaan aina sellaisen pienen jännitysmomentin että kuinka se käyttäytyy. Lopussa vielä muutama video harjoittelusta. Useita kivoja pätkiä jo on pojan touhuissa. Tavoitteena iloinen mieli ja kaunis esiintyminen. Erona videoissa on se, että ensin harjoittelen vain ruokapalkalla ja sitten pallon kanssa. Mielestäni ruokapalkalla liikkeet kivemmat mutta pallolla saadaan ryhtiä seisomiseen. Molempi parempi siis :P
0 kommenttia: