lauantai 15. heinäkuuta 2017

Treeniä maallaOllaan poikien kanssa viettämässä vähän pidempää viikonloppua savossa päin. Ohjelmaan on kuulunut niin etsintää, uimista kuin kunnon treeniäkin. Koirilla on kivaa kun on saanut mennä ja temmeltää ihan kunnolla.

Perjantaina lähdettiin poikien ja äitini sakemanni nartun kanssa metsään. Tarkoituksena oli tehdä Rokille pari helppoa jälkeä ilman merkkausta ja samalla kehittää minun koiranlukutaitoani. Aluksi äitini lähti piiloon sakemanninsa kanssa ja Roki sai alkuhajun kaulapannasta. Todella hyvin otti hajun ja lähti varmasti tekemään hommia. Reippaasti edeten Roki paineli pitkin metsää ja kerran tarkasti suuntaa ja palasi jäljelle. Lopulta maalikoira tuli mielestäni todellä yllättäen vastaan. Loppujen lopuksi tajusin koiran jälleen ilmaisevan minulle maalikoiran paikkaa, mutten ymmärtänyt. Roki tuli luokseni hetkeksi ennen ilmaisua, vähän kuin kysymään lupaa. Sanoin koiralle että "jatketaan" ja seuraavaksi oltiinkin jo maalissa.Seuraava jälki tehtiin siten, että Kamu meni veljeni kanssa maaliin. Annoimme suunnilleen kymmenen minuutin etumatkan ja sitten lähdettiin taas alkuhajun kera jäljelle. Roki ajoi reippaalla tahdilla ja varmalla asenteella. Jäljen loppupäässä tajusin vihdoin koiran merkeistä, että nyt oltiin lähellä maalia. Se alkoi hieman himmata ja otti ilmavainua. Hetken päästä tuli aivan täydellinen ilmaisu, Roki pysähtyi reilun matkan päähän ja kääntyi minuun päin. Tästä kunnon palkkaus ja sitten lopetettiin tältä päivältä. Illalla koirat pääsivät vielä uimaan.


Tänään lauantaina suuntasimme koirien kanssa kohti Nurmesta, jossa Teija otti meidät vastaan ja pääsimme treenaamaan silmällä pitäen BH-koetta. Roki oli aika herkillä aluksi muista koirista ja uudesta paikasta, mutta käytös tasottui aika kivasti loppua kohden. Mukana oli useita koirakkoja ja saimme sateesta huolimatta todella hyvät treenit aikaan. Kamu höntsäili vähän omiaan, mutta Rokin kanssa keskityttiin ihan kunnolla.

Tehtiin tervehtimisharjoitus ja koko seuraamiskaavio testimielessä läpi. Aluksi oli vähän liikaa intoa, mutta sitten Roki toimi kuin ajatus. Saimme hyvän harjoituksen henkilöryhmässä ja hyviä neuvoja rikkaampana pääsemme taas jatkamaan harjoittelua. Lopuksi tehtiin Rokille yksityisharjoitteluna paikkamakuuta häiriössä. Vanha kouluttajamme neuvoi todella hyvät treeniohjeet ja testasimmekin niitä Rokille hieman. Selkeät rajat hyvin menneen ja huonosti menneen suorituksen välille ja todellakin ihan överihäiriötä koiralle nyt ennen kisoja. Hyvä tuosta koirasta vielä tulee, sillä asenne on ainakin kohdallaan!0 kommenttia: