maanantai 10. heinäkuuta 2017

SSKY:n erikoisnäyttely

 *** Kaikki tämän julkaisun kuvat © Maarit Alanen ***
 

9.7.2017 valkkareiden erikoisnäyttely järjestettiin tällä kertaa Lahdessa ja rotua oli tullu tuomaroimaan tiukkalinjainen Harry Tast Suomesta. Päivä oli todella lämmin ja valkoisia oli ilmoitettu kehään yhteensä 25 kappaletta. Tässä näyttelyssä arvosteltiin myös pennut ja ensimmäistä kertaa (tietääkseni) jälkeläisryhmä.

Ilokseni Kamun pentuja oli kehään ilmoitettuna viisi kappaletta.Jos ainakin neljä pennuista saisi laatuarvosteluksi vähintään EH:n, olisi jälkeläis- ja kasvattajaluokka lupa esittää. Ja niinhän siinä kävi, että "pennut" hurmasivat Tastin ja saimme kokoona vaadittavat arvosanat.

Devoted One's Brilliant Ice NUO ERI 1
Devoted One's Breeze Of Snow JUN EH 2
Devoted One's Born To Run JUN H
Devoted One's Be My Miracle JUN ERI 1 SA 3 VARASERTI
Devoted One's Because Of You JUN EH 4

 
Sitten vuorossa olivat minun pojat, Roki avoimessa ja Kamu valioissa. Roki käyttäytyi oikein mallikkaasti ja otti tuomarin vastaan iloisesti häntäänsä heilutellen. Tast oli erittäin tarkka koiran liikkeistä ja syynäsi koirat jokaista karvaa myöten. Ilolla kuuntelin tuomarin arvostelua kehäsihteerin kirjoittaessa kaiken ylös. Hymy nousi huulille kun punainen väri nostettiin ilmaan. Rokilla olisi mahdollisuus viimeiseen sertiinsä. 
Lopulta Roki liiteli avoimenluokan voittajaksi ja sai ainoana uroksena luokastaan SA:n. Viimeinen serti oli siis varma!

Äkkiä koirien vaihto Maaritin avustuksella ja sitten mentiin kehään Kamun kanssa miltein neljän vuoden tauon jälkeen. Herrassa oli vauhtia vähän turhankin paljon, jolloin liikkeiden esittäminen kärsi rajusti. Tuomari kuitenkin tykästyi Kamun miehiseen olemukseen ja antoi pienen hammastodistus-sekoilun jälkeen laatuarvosanaksi erinomaisen ja SA:n. Niinpä parhaan uroksen valinnassa olivat mukana vain "meidän pojat" Maaritin kanssa.

Lopulta Kamu nostettiin parhaan uroksen paikalle ja Roki sai kakkosena viimeisen muotovalion arvoon vaadittavan sertinsä (rotukohtaisesti valkkarilla toki vaaditaan vielä hyväksytty luonnetesti). 


Kaiken ilon jälkeen Kamu oli vielä VSP ennen kuin päästiin esittämään jälkeläisryhmää. Oili nappasi ensin rodun parhaan kasvattajan tittelin ja sitten pappaa huudeltiin taas kehään. Tast arvosteli ryhmän ripeästi ja tuli sanomaan vielä erikseen, että toivoo tälle urokselle vielä lisää jalostuskäyttöä. En voinut kuin hymyillä.

Menestyksekkään päivän päätteeksi jäimme toki odottamaan vielä ryhmäkehiä. Sää oli aika raskas koirille (ja omistajille) paahtavan auringon vuoksi. Me kulutimme aikaa hyvällä porukalla syöden ja jutustellen.

Kun viimein tuli aika juosta jälleen isossa kehässä, jaksoivat koirat vielä yllättävän hyvin poserata. Ja toden totta myös tuomari huomasi sen, sillä tulokset saivat ihon kananlihalle: Kennel Devoted One`s BIS4 kasvattajaryhmä ja Kamun jälkeläisryhmä BIS2!!!

Mielettöästi onnea Oili ja kiitos osallistumisestasi! Kiitos myös kaikille kasvattien omistajille, ilman teitä ei nämä pennut tulisi näin hienosti esille. Suuren arvostuksen ja kiitoksen ansaitsee myös Maarit, jonka ansiosta meillä on näin ihanat koirat ja joka jaksaa vuodesta toiseen olla läsnä kaikissa hetkissä. Olette ihania!
Alla vielä arvostelut


Gentle Miracle`s Catch Me If You Can
"2v3kk Kevyessä kunnossa esitetty uros. Erinomaista tyyppiä. Tasapainoinen ylälinja. Puhdaslinjainen pää. Hyvä pigmentti. Silmät saisivat olla tummemmat. Raajoissa voimakkaat kulmat. Rintakehä saa vielä täyttyä yläosasta. Hyvälaatuinen kesäturkki. Selässä kellertävää sävyä. Tehokkaat liikkeet, edessä hieman epävakautta. Ryhdikäs ja jäntevä."
ERI, SA, AVK1, PU2 ja SERT

Gentle Miracle`s Arctic Snow
"Lähes 8v. Erinomainen tyyppi ja fyysinen kunto. Komea ryhti. Jäntevä tasapainoinen selkä. Puhdaslinjainen urosmainen pää. Hyvä ilme. Oikeanmuotoinen rintakehä. Raajoissa tasapainoiset, voimakkaat kulmaukset. Hyvä luusto ja tiiviit käpälät. Yläetuhampaat poistettu, eikä purentaa voida arvostella. --> Tästä eläinlääkärin todistus."
ERI, SA, VAL1, PU ja VSP
 Kamun jälkeläisryhmä: vasemmalta Ice, Luna, Kamu, Lili, Niro ja Branco
Jälkeläisryhmä
"Uros jättänyt jälkeläisiinsä oman tyyppinsä ja voimakkaan rakenteensa, sekä puhdaslinjaisen pitkän päänsä. Myös erinomainen tempperamentti on periytynyt hyvin." 
ROP ja BIS2


0 kommenttia: