sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Teoriasta käytäntöön


Tänään treenattiin pitkästä aikaa Saran ja Kiteen kanssa tutulla Heurekan nurmikentällä. Pääsin ensimmäistä kertaa Jyväskylän koulutuleirin jälkeen testaamaan Rokin kanssa käytännössä Satun antamia vinkkejä. Aloitin harjoitukset jo autosta tulo vaiheessa, joka on kentän laidalla Rokille vaikeaa. Kiihtymys ja piippaus alkaa jo kontin avatessa ja minun hermostuminen yleensä kovenee tässä tilanteessa.

Nyt päätin, että kun veräjä aukeaa, pyydän koiran istumaan. Sitten odotan niin kauan että se on hiljaa ja rauhallinen. Tämän jälkeen lupa poistua kontista ja jälleen istumaan auton viereen. Kun koira on rauhallinen ja katsoo minua, kehun ja annan pallon suuhun kannettavaksi.  Sitten mennään hetki kevyttä ravia ja lönkytellään vaan kantaen saalista. Tätä toistettiin joku neljä kertaa. Lopulta koira oli jo todella rauhallinen ja sai kantaa pallon kentälle asti.

Kentällä treenattiin seuraavalla tavalla ensimmäinen kierros: 

Koska ensimmäinen treeni meni kivasti, niin kokeilinpa sitten tottiskaaviota:Tottispätkä meni oikein mallikkaasti, joten treenin tulos oli kyllä juuri se mitä toivoin. Epäkohtiin, kuten poikittamiseen alan puuttua myöhemmässä vaiheessa, kun saan aluksi ääntelyn pysymään kurissa. Luulen, että turhauma alkaa aika äkkiä tulla pintaan jos alan hiomaan poikittamista samalla kun pyrin oikeaan mielentilaan.

0 kommenttia: