perjantai 10. tammikuuta 2020

Vapaana juoksua ja uutena välineenä kickbike


Uuno on kasvanut ja kehittynyt huimaa vauhtia ja loppiaisen jälkeen tuli pojalle jo puolivuotta mittariin. Kroppa kehittyy kohti aikuisuutta mutta pääkoppa ei ihan pysy mukana. Välillä sitä ihan unohtaa miten pentu Uuno onkaan kun näyttää jo melkein aikuiselta. Sitten tulee tipahdus maan pinnalle kun kotona odottaa silputtua vessapaperia, syötyjä keksejä ja koira, joka on tullut koiraportista läpi etsiessään kaikkea ruuaksi kelpaavaa.

Uunon kanssa on alusta asti liikuttu paljon ja se on päässyt tekemään kropallaan monipuolisesti kaikkea aina vetotreeneistä uintiin. Niinpä kasvuiän ollessa kovimmillaan myös ruokahalu on sen mukainen ja laadukas ravinto ja oikeat määrät ovat olleet tärkeitä asioita. Pentuajan ahneuskaan ei ole Uunolla kadonnut minnekkään, edelleen menee porkkanat ja vaikkapa suolakurkut jos niitä erehdyt tarjoamaan.

Tällä hetkellä Uunon liikunta koostuu pääasiallisesti vapaana juoksentelusta erilaisissa maastoissa (metsää, polkuja, hiekkateitä), kerran viikossa/kahdessa viikossa agilitystä, hölkkälenkeistä ihmisten kanssa ja 2-5 spurtin juoksuista palkalle (nostetaan motivaatiota juosta edellä maaliin). Pikkuhiljaa ollaan otettu mukaan myös kikkarin vierellä vapaana juokseminen, jossa tottuu hyvin tähänkin menopeliin. Pari spurttiakin (matka noin 50m) on otettu kikkarin tullessa Uunon perässä, eikä poika ollut siitä moksiskaan.


Tänään tein Uunon kanssa ensimmäisen ravilenkin kikkarin kanssa, jolloin minä potkin verkkaista tahtia ja koira juoksee sivulla. Matkaa kertyi neljä kilometriä ja vastaan tuli niin koiria kuin ihmisiäkin. Uuno ei välittänyt ohitustilanteista vaan hölkötteli nätisti pyörän rinnalla pakkassäässä.

Yhtä tärkeää kuin monipuolinen liikunta, on myös koiran palautusmispäivät. Meillä palautusmispäivinä käydään vain vapaana kävelemässä metsässä ja tehdään korkeintaan jotain aivojumppaa sisällä.

0 kommenttia: