keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Lomaviikko savossaVaikka välillä minusta tuntuu, että blogit alkavat olla menneen talven lumia jaksan silti kirjoitella kuulumisia aina muistiin säännöllisin väliajoin.

Viime viikon maanantaina lähdimme Uunon kanssa sukulaiskierrokselle Savoon, tarkemmin Juankoskelle äitini luokse. Viikon tarkoituksena oli nähdä sukulaisia ja päästä pakoon näitä etelän mutavelli kelejä. Sukulaisia kyllä nähtiin, mutta melkeinpä huonommat kelit olivat vastassa kun savon maalle astuimme. Joka paikka oli peilijäänä ja miltein päivittäin satoi vettä. Se niistä "mahtavista kuvaussäistä" joita lähdin etsimään.

Matkustimme Uunon kanssa kummankin suunnan junalla ja pikkujätkä oli kyllä todella vaivaton reissukaveri. Siinä se veteli lemmikkivaunussa sikeitä vaikka molemmilla matkoilla vaunuissa oli hieman levoton tunnelma muiden koirien toimesta.
Uuno ei ollut aiemmin nähnyt äitini kissaa tai koiria, mutta hyvin se otti vastaan uudet tuttavuudet. Sileäkarvainennoutaja Sisu oli kovasti Uunon mieleen ja kaveruksilla sujui leikit hyvin yhteen varsinkin narupallon kera. Harmikseni Uunon anturat hieman aukeilivat kovassa lumihangessa, mutta ei se tuntunut kovinkaan menoa haittaavan.

Reissun aikana kävimme myös mökillä Yläluostassa ja Uuno sai ensikosketuksen riistaan. Näytin sille pakastettua telkkää ja tein huvikseni noutoharjoituksen. Ihme kyllä pentu oli heti valmis ottamaan riistaa suuhunsa ja hakikin sitä jopa umpihangesta. En olisi uskonut, sillä ei me olla noutoa harjoiteltu tuolla tasolla edes kapulalla vielä.Viimeisenä lomailupäivänä Uuno sai vielä miltein saman ikäistä seuraa kun kahdeksan kuukauden ikäinen Karo kultainennoutaja tuli leikkikaveriksi. Hyvin meni painit kaksikolla ja kivoja valokuviakin tuli napsittua. 

2 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Ihania kuvia! :) Minä ainakin luen vielä blogeja (ja kirjoitankin mitä ehdin), mutta kommentit ovat olleet vähän harvassa. Luen useimmiten kännnykällä, mutta en saa sillä jostain syystä kommentoitua Bloggerin blogeihin :/ tämä on ärsyttänyt vietävästi, sillä koen kommentoinnin tärkeäksi ja haluaisin vastailla postauksiin enemmän :D Mutta parempi sitten koneelle päästyään kirjoitella myöhässä, kuin ei ollenkaan.

Jatka siis ihmeessä kirjoittelua ja mukavaa talvea teille :)

Ronja kirjoitti...

Ihana kuulla, että vielä on lukijoita! :)
Samoin teille sinne myös.