perjantai 24. tammikuuta 2020

Toko- ja agilitytreeniä sisätiloissaOlen treenannut Uunon kanssa tokojuttuja nyt lähinnä vain sisällä ja samalla ollaan tehty ihan arkisia temppuja namiautomaattia hyväksi käyttäen. On muuten hyvä vempele kun saa palkan suunnattua myös itseltä poispäin!

Uunon noutoa olen opettanut ihan pienissä paloissa ja nyt ollaa lähinnä pito- ja nostoharjoituksia vasta tehty ja sisäistetty asiaa kunnolla. Toivon, että tämä pienin askelin ja kärsivällisesti eteneminen tuottaa tulosta ja noudosta saadaan ehyt hyvä suoritus vielä jossain vaiheessa.

Videolla kyllä muutama muukin "tosi tarpeellinen" temppu! :DTänään lähdin omatoimivuorolle Uunon kanssa Sporttikoirahallille Espooseen, jossa käymme työkavereidenkin kanssa aina joka toinen torstai humputtelemassa aksaa. Suunnittelin treenin päässäni kahteen osaan: aluksi tokossa seuraamista ja siihen käskysanan liittämistä sitten loppu ajan pyhittäisin irtoamistreenille agilityssä.

Suunnitelmassa pysyttiin, mutta koira oli tällä kertaa jotenkin tosi tahmea. Uuno läähätteli herkemmin kuin yleensä ja oli todella väsyneen oloinen. Normaalisti se irtoaa tosi hyvin putkiin ja sukeltelee niihin jopa hieman liiankin omatoimisesti. Nyt se ravaili vaan kevyesti eikä oikein innostunut normaaliin tapaansa.

Tein sitten hieman kevyemmän treenin ja otettiin lähinnä ilon kautta. Jäähdyttelylenkillä metsässä pojan maha oli hieman löysällä ja se kyykki useamman kerran metsälenkin aikana. Hetken kuluttua kun oli saanut tarpeensa tehtyä niin kanniskeli onneksi jo keppejä ja spurttaili niiden kanssa yksinäänkin.

Toivottavasti Uunolla oli vaan maha kipeä tai muuten "huono päivä" ja tämä olisi ohimenevä asia.

Alla vielä pienet pätkät tältä päivältä.0 kommenttia: