lauantai 28. joulukuuta 2013

Menneitä ja tulevia tavoitteita

En muista olenko aiemmin blogiin päivittänyt mitään kirjaimellisia tavoitteita, ne ovat kai pyörineet vain mielissä... Mutta nyt ajattelin asettaa vuodelle 2014 vähän tavoitteita. Armoton pääsykokeisiin luku verottaa voimia keväältä, joten tavoitteissa pysyminen on aivan eriasia kuin niiden asettaminen:)


BH GRIMOIRE KEFEUS 2013
* Kefelle ei ollut ensimmäiselle vuodelle mitään ihmeellisiä tavoitteita. Halusin koirasta reippaan ja pätevän harrastuskoiran penikan, jonka kanssa olisi aloiteltu vähän tokojuttuja ja pk-puolelta jotakin lajia. Tärkeimpänä pidin, että koira näkisi paljon maailmaa ekana vuotenaan ja saisi näin hyvän pohjan tuleville vuosilleen. Kuitenkin Kefe näytti potentiaaliaan tokon puolella, ja niinpä kävimme jo pojan ollessa 10 kuukautta ensimmäisissä kisoissa tuloksella ALO1 196p KP 1/12 ja pari kuukautta myöhemmin avoimen luokan ykköstulos jäi neljästä pisteestä kiinni AVO2 156p 3/8. Viikko Avoimen kisojen jälkeen pikkumusta suoritti vielä BH-kokeen erinomaisin arvosanoin ja sai näin ollen nimensä eteen tittelin BH. Joten pakko todeta, ettei paljon paremmin voisi eka vuosi pikkubelgillä mennä, kaikki tulokset olivat aivan yli odotusten. Näyttelypuolella ekat sertit antavat odottaa itseään, mutta kahdesti käytiin näyttelyssä tuloksin JUN ERI/1, JUN ERI/2 ja JUN EH/2. Hieno mies ja lupaavat arvostelut.

Loppuvuodesta Kefe kuvattiin vielä terveeksi B/B ja 0/0 

Tavoitteita vuodelle 2014
* En oikein uskalla edes toivoa yhtä hienoa vuotta kuin edellinen, mutta tokon saralla olen miettinyt, josko saataisiin avoimesta ykkönen alkukeväästä ja sitten voisin harkita noustaanko suoraan Voittajaan vaiko tahkottaisiinko se TK2? Palveluskoira puolella jäljen kisauran korkkaus houkuttelee Kefen kohdalla eniten. Loppusyksystä koira näytti kykyjään sillä saralla, joten 2014 syksy voisi olla hyvä ajankohta korkata jäljellä.
Muuten toivon vain terveyttä ja onnistumisia treeneissä. Ehkä se eka sertikin voisi näyttelyistä tulla, mutta ei siitä kovin suuria paineita:)


FI MVA HeJW-10 BH TK1 GENTLE MIRACLE`S ARCTIC SNOW 2013
* Kamun kanssa suurin tavoitteni 2013 vuonna oli nousta tokossa Voittajaluokkaan ja se onnistui elokuussa. Ensimmäinen debyytti poiki tuloksen VOI3 211,5p ja 3/6! Olen tulokseen enemmän kuin tyytyväinen:) Plussana tänä vuonna harrastuksiimme tuli uusi tuttavuus, vesipelastus, joka osottautui Kamulle erittäin sopivaksi lajiksi. Olisin halunnut korkata haun tai viestin tänä vuonna, mutta kisapaikalta irtosi vain 8. varasija, joten palveluskoirakokeet saavat odottaa ensi vuoteen.

Tavoitteita vuodelle 2014
* Ensimmäinen mieleen tuleva tavoite on nousta EVL:ään. Tämä riittäkööt tavoitteeksi tokon saralla, sillä paljon on Kamulla opittavaa kisakestävyydestä, lähinnä häiriöiden osalta. Kesällä haluan ehdottomasti käydä VePen soveltuvuuskokeen ja korkata viimeistään syksyllä pk-puolen. Ei tittelit JK1 ja HK1 pahitteeksi olisi, mutta enemmin haluan mennä itse oppimaan kuin havittelemaan heti alkuun mitään titteleitä. Minulle palveluskoirakokeet ovat yhtä tuntemattomia kuin tokokisat olivat vielä muutama vuosi sitten.

Toivottavasti saadaan olla koirien kanssa terveenä myös vuonna 2014 ja kaikki menee elämässä ja treenikentillä hyvin. Hyvää alkavaa vuotta kaikille!

0 kommenttia: