sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Koirahieronta kurssilla

30.9 Oltiin Kamun kanssa Frisbeekoirien järjestämällä koirahierontakurssilla Kuopiossa. Koirahieroja Jukka Mikkonen kertoi meille kolmen tunnin kurssillaan kattavasti koirien lihaksista, lihashuollosta, tasapainosta, venyttelystä ja koiran hieronnasta.

Kuva 1. http://pieceofpuzzzle.blogspot.fi/

Kurssi alkoi kattavalla kerronnalla koirien lihaksista ja lihashuollosta. Jukka näytti ammattimaisesti oman koiransa kanssa kuinka koira lämmitellään ja tarkastetaan ennen hierontaa. On tärkeää tiedostaa koiran yleiskunto ja varsinkin nivelten kunto ennen hieronnan aloittamista. Käy läpi koira kevyesti painellen ja pyöritellen, tarkista nivelten liikkuvuus. Alkukäsittelyssä voi pyöritellen hieroa koiran purulihakset auki. Alottaessa hieromaan koiraa, kannattaa edetä järjestelmällisesti esimerkiksi kaulasta lapoja pitkin etujalkaan ja siitä selkää pitkin aina takajalkojen varpaanpäihin saakka. Muista, ettei koira kutise. Jos anturoita hierottaessa koira reagoi niin ei ole kyse kutinasta vaan kyseessä voi olla vaikka hermopinne.

Kun olimme seuranneet tarkasti Jukan käytännön opetusta oman koiransa kanssa haettiin omat koirat ja aloitettiin itse hieromaan. Kamu oli ensin hirmuisen innoissaan kun tultiin hallille ja kuvitteli varmaan pääsevänsä riekkumaan jotain. Kuitenkin koira kellistettiin hierontapöydälle ja aloitettiin tutkiskelemaan yleiskuntoa. Tutun koiran kanssa tämä menee jouhevammin, koska yleensä oman koiran tai aiemmin hierotun koiran tuntee jo paremmin. Kamu rentoutui aika nopeasti ja nautiskeli hieronnasta. Välillä poika kurkki että mitäs muille kuuluu? Puolessavälin viereiselle agilitykentälle tuli treenaajia ja se hieman hankaloitti koirien rentoutumista.

Jukka kiersi ohjeistamassa kaikkia hieronnan lomassa. Kamulla oli selkeästi jäykkyyttä takajaloissa ja selässä. Liekkö vesipelastuksen aloitus tuonut pojalle jumeja? Nyt sain oikein hyvät ohjeet ja osaan itsekin tunnistaa epäkohtia ja hoitaa niitä. Tulen varmasti kirjoittamaan tästä aiheesta vielä, kunhan saan enemmän kokemusta ja hieron muitakin koiria kuin omaani.

Mukavaa syksyn jatkoa :)

0 kommenttia: