sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Roki 1-vuotta


 Niin se vain vuosi on vierähtänyt siitä kun Gente Miracle`s C-pennut näkivät maailman. Muistan tuon päivän oikein hyvin kun olin ollut yhteydessä Maaritin kanssa synnytyksen käynnistyttyä ja jännitin pentujen lukumäärää koko iltavuoron ajan. Kaikki tämä jännitys vaikken vielä tuolloin uskonut, että meille muuttaa pentueesta uros.

Nyt kun miltein vuosi yhteistä taivalta on takana voin sanoa että se on kasvattanut minua paljon. Tämä pentu on ollut täysin erilainen kuin Kamu ja miltein kaikessa sen koulutuksessa olen joutunut käyttämään erilaisia tapoja kuin enonsa kanssa. Osakseen se on tuottanut minulle välillä paljon harmaita hiuksia ja välillä niitä suunnattoman riemun tuottavia onnistumisia. Roki on todella kovapäinen ja samalla herkkä koira. Se unohtaa kolmessa sekunnissa asiat ja välillä keskittyy todella hienosti. Tottakai se on pentu, mutta silti. Työmoottori ja loputon into paistaa tästä koirasta läpi joka hetki kun sen kanssa touhuaa. Rauhoittuminen onkin ollut yksi vaikeimmista asioista opettaa, sillä elohopea olisi koko ajan menossa mukana.

"Älä kulje edelläni, en ehkä seuraa. Älä kulje takanani, en ehkä johda. Kulje vierelläni ja ole ystäväni."
Hyvää syntymäpäivää Gentle Miracle`s Catch Me If You Can "Roki"

Meillä on jo ihanan keväistä


 Tänään Rokin synttäripäivänä menimme nurmikentille vähän leikkimään poikien kanssa ja nauttimaan ihanan lämpimästä säästä. Kamu sai kerrankin tasoistansa vetoleikkiseuraa kun poikaystäväni tarttui pallon varteen. Kamu otti ilon irti ja retuutti palloa kaikilla voimillaan._________________________
Eilen olin Rokin kanssa ShowHau Centerin avajaismätsärissä. Lähdimme harjoittelemaan kehäkäyttäytymistä ensikuun virallisia näyttelyitä ajatellen. Villikko pisti aluksi aika ranttaliksi ja oli virtaa täynnä. Rokin olisi tehnyt mieli ennemmin pomppia kehässä kuin villivarsa eikä seisoa tai juosta nätisti. Ihmeekseni villikko petrasi käytöksen heti kun virallinen kilpailu alkoi ja saimme ensiesiintymisellämme heti punaisen nauhan ja jatkoimme kilpailuluokkaan. Roki antoi hienosti minun asetella itseään ja jäi kauniisti seisomaan kun menin itse koiran eteen. Tällä esiintymisellä saimme tuloksen PUN1 (kilpailuluokan voitto) ja jäimme odottelemaan Best In Show kehää.
 

Odottelua oli jonkin aikaa ennen kun loppukehä alkoi ja Roki oli jo selvästi väsynyt. Yksin esiintyminen tuomareiden edessä meni hienosti ja poiki meille jatkoon pääsyn, mutta sitten alkoi lapsen keskittymiskyky mennä ja yliväsymys otti voiton. Väsymyksestä ja levottomuudesta huolimatta olimme BIS3 :-) Tuomarin kommentit: "Kaunis ja kauniisti esiintyvä nuori koira!"

9 kommenttia:

Nath kirjoitti...

Onnea Rokille täydestä vuodesta ja mätsärimenestyksestä!

Teillä on kyllä kevät todella pitkällä, olen vähän kateellinen tuosta vihertävästä nurtsista :D

Soitu kirjoitti...

Paljon onnea sekä synttäreistä että mätsärituloksesta :)

Ronja kirjoitti...

Kiitos paljon. Se on jännä miten äkkiä täällä alkaa vihertää kun lumet sulaa O.o Pääsiäisenä siis oli vielä lunta!

Ronja kirjoitti...

Kiitos!

Tiina kirjoitti...

Onnea mätsärimenestyksestä ja iloista synttäriä! Roki on kyllä huippuhieno naamastaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Rokille ensimmäisestä synttäristä ja upeasta mätsäri menestyksestä.
Olen blogiasi lukenut aina joskus joten en ole varma oletko tarkemmin jossakin tekstissä jo maininnut, mutta missä kaikissa näyttelyissä aiot Rokin käyttää lähiaikoina? :)

Ronja kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus!

Ronja kirjoitti...

Kiitos kovasti. Olen ilmoittanut Rokin nyt Tuusulan ryhmänäyttelyyn, vaikka poika on kovin kehittymätön vielä. Noh, saadaan ainakin kokemusta. Kesällä on sitten tarkoitus kiertaa enemmän ja syksyllä olisi haaveena käydä Kuopion kolmipäiväisessä KV:ssä.

Kiva kuulla että olet blogiamme seuraillut!

Maarit kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta ja vähän näin jälkikäteen! <3 Roki rocks! :-D