torstai 28. heinäkuuta 2016

Aksakärpäsen purema


Keskiviikko aamuna olimme ensimmäistä kertaa koirien kanssa treenaamassa HAU:n hallilla. Työkaverini Kaisa lupasi pitää alkeistunnin minulle ja toiselle työkaverilleni. Olimme suunnitelleet tätä jo jonkin aikaa ja nyt kaikkien aikataulut sattuivat yhteen.

Kamu on ollut nuorempana minulla muutamalla hyppytekniikka tunnilla Joensuussa ja sen kanssa on höntsäilty agilityä ihan junttimeiningillä omaksi iloksi. Roki on nähnyt esteitä sen verran että tokohyppyä ollaan hieman harjoiteltu. Päätettiin siis aloittaa koirien kokemuksen mukaan aivan alusta. Viiden hyppyesteen sarja oli ensimmäinen, jolla lähdimme liikkeelle. Rimat olivat miltein maassa ja tarkoituksena oli hahmottaa koiralle vartalon käyttöä ja hyppytekniikkaa. Myös estehakuisuus on alusta lähtien tärkeää.


Molemmat pojat valmiina 

 Esteiden etäisyys oli mitoitettu siten, että koira mahtuu esteeltä alas tullessaan ponnistamaan seuraavaan hyppyyn. Apuohjaaja oli esteiden päässä palkan kanssa ja odotimme että koira focusoi esteet ja pitää suoran linjan katseellaan ennen suoritusta.

Roki oli aluksi hieman ihmeissään ja otti herkästi katsekontaktia minuun. Muutama patukan napautus sai kuitenkin herran katseen äkkiä luotisuoraan estelinjalle. Annoin Rokille vapautus käskyn ja koira pääsi suorittamaan hyppysarjaa kohta palkkaa. Ensimmäinen kerta näytti lähinnä siltä kuin galessin poikanen olisi lähetetty kirmaamaan esteiden yli. Roki pinkoi täysiä ja yritti holtittomasti nostella koipiaan rimojen yli. Hyppysarjan jälkeen poika pääsi suoraan patukkaan kiinni ja riepotti sitä oikein tunteella.

Siirsimme loppupalkkaa hieman lähemmäs viimeistä estettä ja koiraa tarvitsi tällä kertaa innostaa vain hieman. Seuraava suoritus oli jo paljon mallikkaampi ja vartalonhallinnassa näkyi jo huima ero. Hyppysarjaa otimme vielä viisi toistoa ja viimeiset suoritukset olivat jo todella kivoja. Seuraavalla kierroksella Roki sai ottaa vielä putkea ja sitten riitti taas pohdittavaa nuorelle miehelle.


Kamulle otettiin myös aluksi samaa viiden esteen hyppysarjaa. Koira syttyi heti esteille ja harjoittelimme ensimmäisen kokeilun jälkeen jo kuollutta palkkaa ja ohjaajahäiriötä. Todella hienosti Kamu irtosi minun juostessa oikealla ja vasemmalla.

Viimeisellä kierroksella otimme Kamulle jo kolmen putken ja neljän hypyn mittaisen radan pätkän. Häiriötä ja haastetta suoritukseen toi toiset koirat treenaamssa viereisellä kentällä. Hienosti meni tämäkin harjoitus ja koira antoi anteeksi ohjaajan omia säätöjä ohjauksen kanssa.

Huippukiva treeni ja nyt tekee jo mieli päästä uudelleen kokeilemaan!

Kuvista kiitos Heidi Både!

0 kommenttia: